Al zijn de wedstrijdploegen van Corpus Sanum al één maand bezig dan was de officiële start van het nieuwe turnseizoen vorige zaterdag. Vanaf volgende week zullen alle dans- en turngroepen terug hun lessen hernemen. Veel is er niet gewijzigd in de uurrooster en iedereen kan na een gratis proefles nog een gans seizoen aansluiten. 

Corpus Sanum start zijn 44e seizoen met een eerste activiteit al in het weekend van 13 & 14 september. Dan organiseert de club een caféweekend in het lokaal "Zucht naar kunst" Molenstraat 12 te Morkhoven (er is een ruime parking achteraan). Kom eens een gezellig pintje drinken of pannenkoeken eten en een babbel doen op deze clubbijeenkomst. Zaterdag 13/09 vanaf 14u30 tot ...en Zondag vanaf 9u30 tot ... De opbrengst is ter ondersteuning van de deelname aan de Worls Age Group Competition die dit jaar doorgaat in Florida USA.

Dat het caféweekend doorgaat in Morkhoven is niet vreemd, want daar is al jaren een bloeiende onderafdeling van Corpus Sanum en Topgymnaste Yoni Verdonck is ook daar woonachtig. Yoni heeft een topseizoen achter de rug, met 2 Belgische titels, 3 Vlaamse medailles en 3 selecties voor de WAGC in Florida. Vooral dat laatste is een unicum in België en zo is Yoni de enige in de USA die aan 3 disciplines mag en kan deelnemen. Het Wereldkampioenschap voor de jeugd (WAGC) gaat door in november en kost voor de deelnemers een bom geld. Kom daarom Yoni steunen en zij zal de naam en faam van Corpus Sanum, Morkhoven en Herentals met fierheid verdedigen.

Bij de Herentalse Turnvereniging Corpus Sanum vind men een aanbod van recreatie, Hiphop tot competitief en van jong tot oud aan zeer democratische prijzen. Uiteraard blijft Corpus Sanum zich inzetten voor personen met een beperking, die welkom zijn bij de  G-groepen (dans en gym). De Zumba-groep gaat zijn 3° seizoen in en wie al is komen meedoen weet dat het van goede kwaliteit is voor een zacht prijsje. De groepen van Herentals zijn bijna allemaal ondergebracht in de accommodatie van het stedelijk Sportcomplex Vossenberg.

Als je wil aansluiten bij Corpus Sanum komt dan best een keer naar één van de zalen tijdens de lessen. Je mag één les gratis meedoen en je krijgt dan alle informatie voor een aansluiting. Lidgelden zijn democratisch laag gehouden en ze beginnen van 80,00 euro (gymnastiek) en 115,00 euro (hiphop). Voor meer inlichtingen kan men terecht vanaf maandag 8 september op tel. 014/222338 of corpus.sanum@telenet.be . De uurrooster is vorige week verschenen in het weekblad "De Postiljon".

Foto:    Yoni Verdonck en haar trainer op de vorige WAGC in Sofia